1.6 hdi részecskeszűrő

FŐOLDAL KÖLTÖZTETŐ CÉG SPORT AUTÓ DPF ŐRZÉS SEO

Az 1.6 hdi részecskeszűrő egy olyan berendezés a gépkocsiban, mely megszűri az autó kipufogó rendszerén keresztül a korom apró részecskéit. Ez a folyamat 400 fok felett történik, így részecskék kisebb és kevésbé szennyező részecskékké bomlanak le. Kétféle részecskeszűrő létezik, az FAP és a DPF, melyeknek különböző a regenerációs hőmérsékletük.

Amiért eltömődik a részecskeszűrő

A részecskeszűrő (FAP és DPF) a kipufogórendszerbe beépített és a katalizátorba integrált eszköz, amelynek célja a 10 ezredmilliméternél kisebb részecskékből álló részecskék - a dízel hiányos elégetésének maradványai - megtartása. valójában a PM10 kategóriába tartozik). Mint minden szűrőrendszer, a DPF is hamu és égési maradványok tartálya, amelyeket rendszeresen ki kell üríteni, hogy elkerüljék az eltömődést és a motor teljesítményének romlását, vagy akár a létfontosságú alkatrészeinek károsodását.

A 1.6 hdi részecskeszűrő tisztítása

Az 1.6 hdi részecskeszűrő tisztítása érdekében a részecskeszűrő biztosítja a bent tartott részecskék automatikus égési folyamatának megvalósítását. Ezt a folyamatot "regenerálásnak" vagy "önregenerálásnak" nevezik, és körülbelül 400-800 km-enként spontán aktiválódik a szűrő által befogott részecskemennyiség alapján (amely viszont a különböző vezetési körülményeknek megfelelően változik). Az önregenerációs fázis szorosan kapcsolódik az ellennyomás értékéhez, vagyis meggyulladása a be- és kimenet légnyomásának különbségétől függ: minél jobban eltömődött a szűrő, annál inkább nő a különbség, amíg az autó fel nem ismeri a határértéket és kiváltja az önregenerációt.

Nem elég az önregenerálás és az erőltetett regeneráció

Az önregenerálás problémája, hogy nem képes teljesen elégetni az égés során keletkező összes hamut, de mindenekelőtt nem vált ki, ha nem olyan nagyon specifikus körülmények között, amelyeket egy átlagos autós számára nehéz kielégíteni: a regenerálás 400 és 800 km között történik. Csak akkor, ha legalább 90 km/h vagy 2000 fordulatszám feletti sebességet tart legalább 10-20 percig. Az autósok többsége a városban vezeti az autót, ezért rövid távolságokon és alacsony sebességeken emiatt nem képes teljesíteni a regeneráció feltételeit! Ha az 1.6 hdi részecskeszűrő regenerálás nem sikerül, a vezető érzi az eltömődés első tüneteit, például nő az üzemanyag-fogyasztás és kigyullad a „helyreállítási” figyelmeztető lámpa.


Euro-cent nagyker kávézó völgyhíd