A motorolaj cseréje

FŐOLDAL KÖLTÖZTETŐ CÉG SPORT AUTÓ DPF ŐRZÉS SEO

Amikor az olaj fekete, az idő múlásával, a motor által elért magas hőmérséklet miatt a motorolaj elveszti viszkozítása nagy részét. Ha az olaj sötétnek és zavarosnak tűnik, a motorolaj cseréje elkerülhetetlen rövid időn belül. Ne feledje, hogy az olajcserénél ajánlott az olajszűrő cseréje is.

Az autó figyelmeztet

Számos legújabb autó rendelkezik fedélzeti számítógéppel, amely figyelmeztet, amikor ideje cserélni az olajat. Ha látja ezt a figyelmeztetést, ne hagyja figyelmen kívül, hanem vásárolja meg mihamarabb a motorolajat az olajstore webshopban. Online katalógusunkban több mint 300 000 termék áll rendelkezésre, amelyek között megtalálható mindenféle olaj: szintetikus, félszintetikus és ásványi, a legjobb márkákból: Castrol, Shell, Patronas, vagy Mannol. Használhatja az olajkereső funkciót is a megfelelő olaj kiválasztásához.


Motorolaj cseréje

Féktárcsa, fékbetét és a motorolaj cseréje

Minden autó tárcsafékkel és fékbetéttel van felszerelve. Ezeket egy féknyeregbe helyezik, amely a féktárcsa meghúzására szolgál, amikor a jármű mozgásban van, annak érdekében, hogy lelassítsák vagy megakadályozzák a járását. A fékbetét fogyóeszköz: a korong dörzsölésével a tömítése elfogy, ezzel jelezve, hogy eljött az idő a cseréjére. A jó minőségű betét jó minőségű fékezést biztosít, de ehez jó minőségő fékfolyadékra is szükség van.

Az első fékek támogatják a fékerő legnagyobb részét. Az első fékbetétek átlagos élettartama 30 000 és 45 000 km között van. Hátul, mivel a fékerő kisebb, a becslések szerint átlagos időtartama 60 000 km. Amint a betét elhasználódik, elveszíti hatékonyságát, csakúgy mint a motorolaj.

Nagyon gyakran a fékbetétek cseréje nagyon nyilvánvaló kopási állapotot követ. Kísértésbe hozhatja azokat is, ha a féknyeregek szivárognak olajból, vagy ha a hidraulikus egység meghibásodott. Elővigyázatosságból a gyártók azt javasolják, hogy 20 000/25 000 km-enként ellenőrizzék őket. Az olajcsere során az ellenőrzés biztonságosan elvégezhető.

Kopási indexek

Ha a betétjei nincsenek felszerelve kopásérzékelővel, csak nézze meg a fékfolyadék szintjét. Amint a párnák vékonyodnak, a hidraulikus áramkörnek egyre több olajat kell pumpálnia, hogy képes legyen a féktárcsához szorítani a párnákat, hogy ellensúlyozza az utóbbiak vastagságának hiányát. Ha a párnák kopottak, akkor a motorolaj-tartály folyadékszintje szinte minimális lesz.

Ha viszont a betétjei fel vannak szerelve kopásérzékelőkkel, akkor a panelen világít egy jelző, amikor a párnákat ki kell cserélni. De ne essen pánikba, többé-kevésbé 3000 km-t vezethet, mielőtt elérné a kritikus kopási pontot. A kopás ezen szintjén fennáll annak a veszélye , hogy megsérül a féktárcsa, mivel a betétek fémrésze közvetlenül kaparódik hozzá.

Szemrevételezést is végezhet. Egyszerűen távolítsa el a kereket. Ha a látott betét kevesebb, mint 5 mm, javasoljuk, hogy cserélje ki. Ha autójának hátulján dobfékek vannak, az ellenőrzést a kézifék hornyainak szintjén kell végrehajtani, ami elengedhetetlen a kerekek reteszeléséhez. 6 rés után a tömítés elérte a minimumot.


bíró cukrászda ablakszigetelés állatmenhely